Отнеха дете от родителите му – тежало 90 кг.

2012-01-16 15:51:00
Отнеха дете от родителите му – тежало 90 кг.

Властите в американския щат Охайо отнеха 8-годишно дете от родителите му, тъй като то тежало 90 кг., а те не полагали никакви усилия за редуциране на теглото му.

 

В продължение на 20 месеца лекари и представители на местната агенция за закрила на децата правили постоянно опити да накарат родителите на третокласника да го подложат на по-здравословен режим на хранене. Това обаче не дало резултати.

 

В края на октомври социалните служби отнели момчето от родителите му и го настанили в специален център за отслабване. В момента то се подлага на диета и спортува усилено, за да успее да свали излишните килограми. Родителите му все още не са загубили попечителските си права над него, но не е изключено и това да се стане. Подобни случаи в САЩ далеч не са рядкост.

 

При средно тегло на момчетата за неговата възраст 27 кг., затлъстялото американче тежи цели 90 кг. Според лекарите това носи сериозни рискове и опасности за здравето, свързани с развиването на диабет и високо кръвно налягане. Всъщност детето вече страда от сънна апнея, която, според специалисти, се дължи на наднорменото му тегло.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
shmatarok
преди 12 години

"Яж, ***... яж". То бива бива пък толкова да не се усещат, че бъркат някъде... Пф.

titit0
преди 12 години

ujas :(


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия